diumenge, 28 de febrer del 2010

La capital del Bages reviu l'Època Medieval

Aquest cap de setmana (27 i 28 de febrer) s'ha celebrat la Fira de l'Aixada, mercat medieval de Manresa. Una fira en què es recorda l'època medieval, i per això, al barri antic s'hi pot veure artesans, persones exercint antics oficis i demostrant diverses habilitats. És una manera de reviure el s.XIV, que el visitant canvi el xip per uns instants i faci un viatge en el temps.

S'hi han celebrat diverses activitats, tallers, i espectacles (de danses amb espases, danses sefardites, danses amb foc, joglaries, entrada i arribada del rei Pere III i el seu seguici, coral de monjos, etc) repartits en vuit escenaris: al Parc de la Seu, a l'Edifici dels antics jutjats, a la Plaça Major, a la Plaça Sant Ignasi Malalt, a la Plaça Milcentenari, a la Façana de l'església del Carme, a la Plaça Europa i a la Plaça Serarols.

Requereix una gran organització i esforç per part de tots els participants, però realment val la pena ja que fa goig tornar al passat i creuar-te pel carrer amb persones de l'època medieval.
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada