diumenge, 28 de febrer del 2010

La capital del Bages reviu l'Època Medieval

Aquest cap de setmana (27 i 28 de febrer) s'ha celebrat la Fira de l'Aixada, mercat medieval de Manresa. Una fira en què es recorda l'època medieval, i per això, al barri antic s'hi pot veure artesans, persones exercint antics oficis i demostrant diverses habilitats. És una manera de reviure el s.XIV, que el visitant canvi el xip per uns instants i faci un viatge en el temps.

S'hi han celebrat diverses activitats, tallers, i espectacles (de danses amb espases, danses sefardites, danses amb foc, joglaries, entrada i arribada del rei Pere III i el seu seguici, coral de monjos, etc) repartits en vuit escenaris: al Parc de la Seu, a l'Edifici dels antics jutjats, a la Plaça Major, a la Plaça Sant Ignasi Malalt, a la Plaça Milcentenari, a la Façana de l'església del Carme, a la Plaça Europa i a la Plaça Serarols.

Requereix una gran organització i esforç per part de tots els participants, però realment val la pena ja que fa goig tornar al passat i creuar-te pel carrer amb persones de l'època medieval.
































diumenge, 7 de febrer del 2010

La Candelera de Molins

Del 29 de gener al 7 de febrer s'ha celebrat la 159a edició de la Fira de la Candelera de Molins de Rei. Avui hi he assistit i us puc ben assegurar que estava ple de gom a gom. Hi havia algun moment en què fins i tot era massa, era tanta la gent que quasi no et podies ni moure. Però cap a la tarda s'ha anat buidant i es podia passejar amb força més tranquilitat. Aquesta fira ha agrupat diferents seccions: planter i jardineria, encants, comerç, alimentació, maquinària agrícola, col·leccionisme, automòbil, arts, ecològia, industria, bestiar, vins i caves, entre d'altres. He fotografiat alguna parada i l'ambient que s'hi ha viscut com podreu veure tot seguit: